zondag, 23. november 2008 - 12:39

Verwarde Ier neemt woning in

Helden

Een 59-jarige man kreeg zaterdagavond een onaangename verrassing toen hij samen met zijn vrouw zijn woning aan de Van Hovellstraat in Helden wilde betreden.

Toen zij omstreeks 23.00 uur thuis kwamen zagen ze dat er verschillende lampen in de woning aanwaren. Deze hadden zij niet aangemaakt. Toen de man bij de achterdeur van zijn woning aankwam werd deze van binnenuit geopend door een volstrekt onbekende man. Deze man, van 40 jaar uit Ierland (zonder vaste woon- of verblijfsplaats), gaf aan dat hij gezien had hoe twee jongens de deur van de woning hadden opengetrapt. De Ier was er vervolgens naartoe gegaan en was voor de zekerheid maar in de woning gebleven om ervoor te zorgen dat er niets ontvreemd werd.

Het echtpaar uit Helden vertrouwde de verwarde man niet en zagen dat de man door de hele woning had gelopen. Tevens zagen ze dat hij zichzelf van eten en drinken had voorzien. Hierop besloten zij de politie te waarschuwen. De agenten kwamen ter plaatsen en troffen de man aan. Hij werd aangehouden op verdenking van woninginbraak. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.
Provincie:
Tag(s):