zaterdag, 15. maart 2008 - 14:32

Verwarde man bedreigt meerdere personen met vuurwapen

Maastricht

Vrijdagmiddag rond 16.30 uur heeft de politie een 47-jarige man uit Maastricht aangehouden die ervan wordt verdacht meerdere malen op diverse plaatsen mensen te hebben bedreigd met een vuurwapen.

Vrijdagochtend deed een 59-jarige man uit Meerssen aangifte van bedreiging. Hij werd in Beek op de Julianalaan in zijn auto met een vuurwapen bedreigd door de Maastrichtenaar. Deze stopte het wapen vervolgens weer in zijn jas en fietste weg. Vrijdagmiddag heeft de verdachte met een vuurwapen rondgezwaaid bij een school aan de Kinskystraat in Stein. Door een congièrge en een leerling zijn aangifte van bedreiging gedaan. Later diezelfde middag ontving de politie meldingen vanuit Maastricht. De verdachte is daar onder meer op de Voerenweg gezien. Uiteindelijk trof de politie de man op zijn fiets aan in de gemeente Eijsden. De man kwam verward over, zo meldt de politie.

Hij is inmiddels in verzekering gesteld. Het vuurwapen blijkt een zogenaamd CO2-wapen te zijn. De politie ontving eerder deze maand ook meldingen dat een mogelijk verwarde man zijn vuurwapen liet zien aan mensen. Dat gebeurde onder meer in Valkenburg, Beek en Maastricht. Het blijkt hierbij om dezelfde Maastrichtenaar te gaan.
Provincie:
Tag(s):