zaterdag, 16. augustus 2008 - 12:01

Verwarde man dreigt met gasexplosie huis op te blazen

Zuidlaarderveen

Vrijdagavond 15 augustus rond 22.30 uur belde een 45-jarige man met de hulpdienst waar hij onder behandeling stond. Hij deelde mee dat hij de gaskraan in zijn woning in de Dorpsstraat al een poos open had staan en dat hij de boel wilde opblazen.

De medewerker van de betreffende hulpdienst sloeg alarm bij de meldkamer. Nadat politie en brandweer ter plaatse waren gekomen, is eerst de naaste omgeving ontruimd.

De circa tien bewoners, naaste buren, zijn opgevangen in de school. Daarna zijn medewerkers van Essent aan de slag gegaan om de gastoevoer vanaf de straat af te sluiten. Intussen werd het pand geobserveerd vanaf een veilige afstand.

Toen de situatie rond 3.30 veilig genoeg leek, is de politie de woning binnengegaan en hebben de betreffende man aangehouden. Er bleek geen gas in de woning te hangen, zo werd op dat moment vastgesteld.

De man is ingesloten voor een vervolgonderzoek waarbij ook de psychiatrische hulpverlening wordt betrokken. Nadat de man was aangehouden konden alle buren weer terug naar huis en konden de hulpdiensten weer inpakken.

Naast politie, brandweer en Essent, zijn ook medewerkers van de gemeente Tynaarlo ter plaatse geweest en een ambulance en een mobiel medisch team.
Provincie:
Tag(s):