donderdag, 7. augustus 2008 - 19:11

Verwarde man ernstig gewond

Apeldoorn

Een 32-jarige Apeldoorner is woensdagmiddag 6 augustus in het ziekenhuis opgenomen nadat hij zich bij een instelling voor de verslavingszorg aan de Stationstraat in zijn woonplaats ernstig verwondde.

De man was voor een gesprek bij de instelling en bleek in verwarde toestand. Op een gegeven moment sloot hij zich in een kamer van de instelling op. Pogingen van de hulpverleners om contact met de man te krijgen en hem op andere gedachten te brengen, hadden geen resultaat.

Op een gegeven moment begon hij stoelen, planten en papieren door het gesloten raam naar buiten te gooien en de gewaarschuwde politie had inmiddels de rijbaan afgesloten. De man dreigde van de tweede verdieping naar beneden te springen. Er werd een hoogwerker van de brandweer opgeroepen. Vervolgens konden agenten met schilden in het bakje van de hoogwerker voor het raam gepositioneerd worden om te voorkomen dat de man inderdaad zou springen. Ze blokkeerden op deze wijze het raam.

Andere agenten en hulpverleners konden met behulp van een loper de kamer openen. Het slachtoffer die zich door het glas behoorlijk verwond had, kon medische hulp worden verleend, waarna hij met aanzienlijke verwondingen naar het ziekenhuis werd vervoerd. Hij verkeert niet in levensgevaar.

Het personeel van de zorginstelling is door eigen personeel opgevangen.
Provincie:
Tag(s):