zondag, 22. juni 2008 - 17:31

Verwarde man na gevaarlijke geveltoer aangehouden

Gorinchem

Een verwarde 22-jarige man uit Gorinchem is op zaterdagavond 21 juni op een drukke Langendijk aangehouden. Horecabezoekers belden de politie toen zij een man zagen die langs gevels klom en zich daardoor in zeer gevaarlijke situaties begaf. De man zou van de gevel af willen springen. Dit heeft de politie zondag bekendgemaakt.

Toen de politie ter plaatse kwam, bleek een grote groep mensen naar de man te kijken die in een raamkozijn van een bovenwoning op ongeveer 3,5 meter hoogte stond. De man schuifelde over de randen en vensterbanken naar naastgelegen panden, ging op een bloembak zitten en slingerde gevaarlijk heen en weer.

Vernielingen op dak politiebus
De man droeg geen schoenen en sokken en was gewond aan een voet. Via de kap van een zonnescherm sprong de man daarop op het dak van een geparkeerde politiebus. Hij weigerde van het dak te komen en probeerde het zwaailicht te vernielen. Dit mislukte waarop hij de bus met zijn voeten begon in te deuken.

Agenten gebruikten pepperspray om de man te kunnen overmeesteren, waarop hij alsnog probeerde er vandoor te gaan. De man kon worden tegengehouden en werd aangehouden. Hij bleek ernstige schaaf- en snijwonden te hebben aan zijn rechtervoet.

De verwarde man is na een bezoek aan het Beatrixziekenhuis in Gorinchem, waar zijn voet in het gips werd gezet, overgebracht naar het politiebureau in Dordrecht.
Provincie:
Tag(s):