donderdag, 11. september 2008 - 15:14

Verzekeraar en provincie gaan verkeers-veiligheid vergroten

Assen

De provincie Drenthe en Univé gaan samenwerken om het aantal doden en gewonden in het Drentse verkeer terug te brengen. Verbetering van de verkeersveiligheid staat centraal in het project waarbij de provincie inzicht krijgt in de schadegegevens van Univé. Met die informatie wil de provincie, samen met de Drentse gemeenten, vooral de plaatsen aanpassen waar relatief veel verkeersongelukken plaatsvinden.

Ook de verzekeraar ziet concrete voordelen in deze samenwerking. Hoe minder verkeersongelukken, hoe minder schadekosten, dus hoe lager de premie kan zijn. Daarvan kunnen op hun beurt de verzekerden profiteren. Bovendien hoopt Univé met het stimuleren van de verkeersveiligheid een steentje bij te dragen aan de maatschappij. Zeker nu er weer een lichte stijging te zien is van het aantal ongelukken in Drenthe met dodelijke afloop.

Uiteraard krijgt de provincie geen toegang tot privacy-gevoelige gegevens. Het gaat puur om de oorzaak en om de omstandigheden waaronder een ongeluk heeft plaatsgevonden.
Provincie:
Tag(s):