dinsdag, 24. juni 2008 - 16:33

Veteranendag in de gemeente Eemsmond

Eemsmond

Op zaterdag 28 juni organiseert de gemeente Eemsmond voor de tweede keer een Veteranendag. Op deze dag wil de gemeente op een bijzondere manier haar waardering en respect kenbaar maken aan veteranen.

Met een uitgebreid programma worden zij in het zonnetje gezet. Vanaf 09.30 uur zijn de veteranen in Eemsmond van harte welkom in de raadzaal van het gemeentehuis.

De leden van het college zijn zoveel mogelijk aanwezig om de veteranen welkom te heten. Het programma bestaat onder andere uit een cabaretvoorstelling van Siemen Pommel uit Zandeweer, een groepsfoto van alle veteranen en een lunch in verenigingsgebouw ‘De Kandelaar’. Tijdens haar toespraak gaat burgemeester Marijke van Beek ook met enkele veteranen in gesprek over hun missie.

In samenwerking met het Veteraneninstituut in Doorn zijn ruim honderd veteranen uit Eemsmond persoonlijk uitgenodigd. Omdat niet alle veteranen bij dit instituut zijn aangesloten, heeft de gemeente via oproepen in de krant geprobeerd om alle veteranen in de gemeente te bereiken.
Provincie:
Tag(s):