vrijdag, 12. september 2008 - 13:44

Veteranendagen luchtmacht op vliegbasis Soesterberg

Soesterberg

De jaarlijkse Veteranendagen van de Koninklijke Luchtmacht vinden dit jaar plaats op woensdag 17 en donderdag 18 september op vliegbasis Soesterberg. Dit heeft het ministerie van Defensie vrijdag 12 september laten weten.

Met het organiseren van veteranendagen geeft de luchtmacht vorm aan haar waardering voor de inzet van de veteranen die vaak dienden onder moeilijke en zware omstandigheden.

De veteranen komen bijeen op de vliegbasis om te gedenken en elkaar te ontmoeten. De veteranendagen vinden op beide dagen plaats van 9.30 tot 16.30 uur waarbij de luchtmacht circa 2.200 deelnemers verwacht.

Tijdens de Veteranendagen is er voor de deelnemers vooral gelegenheid om oude bekenden te ontmoeten. ´s Ochtends vindt de officiële vlaggenceremonie en kranslegging plaats. Gedurende de dag staan vliegtuigen opgesteld ter bezichtiging. Tussen 14.00 - 16.00 uur vinden vliegdemonstraties plaats van historische toestellen.

De luchtmacht organiseert jaarlijks veteranendagen in samenspraak met vertegenwoordigers van de Stichting Federatie Militaire Luchtvaart. Deze stichting treedt op als belangenbehartiger voor de veteranen van de militaire luchtvaart.
Provincie:
Tag(s):