zaterdag, 8. maart 2008 - 19:29

VieCuri ziekenhuis deels op noodstroom na brand

Venlo

In het VieCuri ziekenhuis in Venlo heeft zaterdagmorgen rond 08.15 uur een kleine brand gewoed. De brand was in het transformatorhuis van het ziekenhuis. Door de brand viel de stroom in een gedeelte van het ziekenhuis uit, wat meteen opgevangen werd door de noodaggregaat. De brandweer had de brand snel onder controle.

Het ziekenhuis kan normaal blijven functioneren zonder ongemak voor patienten. Wel is direct na de brand een opnamestop afgekondigd, waardoor patiënten die met spoed moeten worden opgenomen, moeten uitwijken naar andere ziekenhuizen, zo meldt het VieCuri ziekenhuis.

Tussen 21.00 en 24.00 uur gaan de medewerkers van de Technische Dienst samen met het technisch installatiebedrijf aan de slag om de K-toren van VieCuri weer over te laten gaan op de reguliere stroomvoorziening, onafhankelijk van de noodstroom. Bij die overgang kan een spanningsverlies van een paar seconden optreden. Extra medewerkers van de TD zijn in huis om na de spanningsdip de verschillende technische installaties goed te controleren.
Wanneer de K-toren weer op gewone stroom draait, zal worden bepaald of de opnamestop kan worden opgeheven. In de loop van de nacht wordt hierover een besluit genomen.
Provincie:
Tag(s):