woensdag, 9. april 2008 - 21:39

VieCuri ziekenhuis krijgt NIAZ keurmerk

Venlo

Het VieCuri Medisch Centrum voor Noord-Limburg heeft het NIAZ accreditatiebewijs behaald. Deze NIAZ-accreditatie is een kwaliteitskeurmerk voor ziekenhuizen en wordt uitgereikt door het Nederlands Instituut voor Accreditatie van Ziekenhuizen aan instellingen die hebben aangetoond goede kwaliteit van zorg te leveren. Vier jaar geleden al ontving VieCuri de initiële accreditatie.

De NIAZ-accreditatie is een middel om de zorg voor de patiënt te verbeteren, veiliger te maken en te borgen. Om voor de accreditatie in aanmerking te komen is in VieCuri eind vorig jaar tijdens een vijfdaags auditbezoek uitgebreid getoetst. Er is gekeken of er ook gewerkt wordt volgens intern gemaakte afspraken en of die afspraken ook bijdragen aan een goede organisatie van alle werkzaamheden. Uit de toekenning blijkt dat de auditoren van het NIAZ hebben gezien dat de processen in VieCuri eenduidig in kaart zijn gebracht. Ook is de samenhang in de processen helder aangegeven en komen de taken en verantwoordelijkheden van alle medewerkers en specialisten duidelijk naar voren. Dit maakt de kans op fouten kleiner en de zorg voor de patiënt veiliger en beter.

Het accreditatiebewijs geeft aan dat de auditoren voldoende vertrouwen hebben in de kwaliteit en veiligheid in VieCuri, dat er sprake is van een aantoonbare verbetercultuur, en dat verbeteringen ook worden bestendigd (geborgd). Het accreditatiebewijs is voor vier jaar verleend en geldt tot 2012.
Provincie:
Tag(s):