zaterdag, 17. mei 2008 - 20:24

Vier aanhoudingen in zaak overval slijterij

Hardinxveld-Giessendam

Met de aanhoudingen van een 21-jarige man uit Zutphen, een 20-jarige vrouw, een 20-jarige man en een 16-jarige jongen uit Sliedrecht heeft de politie vorderingen gemaakt in het onderzoek naar de overval op een slijterij in Hardinxveld-Giessendam.

Op donderdagavond 20 maart werd rond 20.00 uur een slijterij aan den Bogerd overvallen door een onbekende man. Onder bedreiging van een vuurwapen moest de dienstdoende kassamedewerker geld afgeven waarna de dader er vandoor ging. De politie riep getuigen op zich te melden, vroeg de hulp van het winkelend publiek en deed een passantenonderzoek om meer informatie te verkrijgen van mogelijke getuigen.

Ten tijde van het passantenonderzoek werden er flyers uitgedeeld met daarop een foto van de hoofdverdachte. Aan de hand van getuigenverklaringen en mede dankzij de camerabeelden konden de verdachten worden herkend en aangehouden.

De 21-jarige man, tevens hoofdverdachte in deze zaak, werd vorige week woensdag 7 mei aangehouden. De 20-jarige vrouw en vriendin van de hoofdverdachte werd eveneens op deze dag aangehouden. Beiden zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld.
Op woensdag 14 mei, werd de derde verdachte aangehouden. Hij wordt vandaag, 16 mei, voorgeleid. Vanmorgen, 16 mei, is de vierde verdachte aangehouden, een 16-jarige jongen uit Sliedrecht.
Provincie:
Tag(s):