maandag, 17. maart 2008 - 15:38

Vier bands geselecteerd voor Drenthe Rocks

Assen

Subgenx, Chasing Polaroids, The Nightfall Project en Cheating Death hebben de vijf-koppige jury het meest overtuigd van hun talent en mogen 18 en 19 april om de eerste prijs van de Drenthe Rocks-competitie strijden. Drenthe Rocks is een nieuwe popwedstrijd in Drenthe. De nationale selectiecommissie heeft in totaal zestien bands beoordeeld.

De juryleden spraken bij Subgenx over een "solide en geloofwaardige band met dito compositie". Chasing Polaroids viel op met "een hitje, waarvan het refrein direct blijft hangen". The Nightfall Project wist indruk te maken als een "interessante en gewaagde band met een uitdagend geluid". Cheating Death wist de jury te overtuigen met "prettige, twee-stemmige rechtdoorzee punkrock".

Via de Hyves-pagina van Drenthe Rocks (http://drentherocks.hyves.nl) kan het publiek op de niet geselecteerde bands een stem uitbrengen. De band die dinsdag 25 maart om 12:00 uur de meeste stemmen heeft behaald weet zich via een wildcard alsnog in de competitie te plaatsen.

De vijf bands presenteren zich 18 april in Docx te Assen en op 19 april in Het Podium te Hoogeveen tijdens een live showcase voor het publiek. Beide dagen zijn verschillende jury's aanwezig. Aan het eind van de showcase in Hoogeveen worden beide juryrapporten vergeleken en is de winnaar bekend.

De winnaar van Drenthe Rocks zal naast studiotijd een flink aantal optredens mogen verzorgen op Drentse podia en festivals.

De selectiecommissie van Drenthe Rocks bestond uit Meta Witkamp - Freesonica, Leeuwarden, Lisette Brouwers - Paard Café, Den Haag, Martijn Roselaar - Valkhof affaire en Popronde, Nijmegen, Ton van der Werf - Management Green Lizard, Amsterdam en Kris Vesseur - Zangeres June In December (winnaar Drentse Popprijs 2007), Assen.
Provincie:
Tag(s):