dinsdag, 2. september 2008 - 10:59

Vier dagen zitting voor behandeling zaak kaasroof Zeewolde

Lelystad

Vandaag dinsdag 2 september 2008 start in de rechtbank Lelystad de vier dagen durende inhoudelijke behandeling van de omvangrijke kaasroofzaak in Zeewolde. Dit meldt het OM.

Op dinsdag 2 september en donderdag 4 september zullen de feiten in deze zaak worden behandeld. Vrijdag 5 september wordt gestart met het requisitoir (Officier van Justitie formuleert zijn eis en licht die toe), waarna de advocaten het woord zullen krijgen met een vervolg op dinsdag 9 september.

De Officier van Justitie heeft in deze zaak in totaal elf verdachten gedagvaard. Acht van hen wordt medeplegen diefstal en witwassen ten laste gelegd, twee heling en één alleen witwassen.

De 1e drie verdachten zijn 3 januari 2008 aangehouden toen zij op heterdaad werden betrapt bij het inladen van kazen bij het bedrijf Logistiek aan de Ambachtsweg in Zeewolde.

Drie verdachten waren ten tijde van de kaasdiefstallen werkzaam in het magazijn van Bakker Logistiek. In de loop van het onderzoek zijn de andere verdachten aangehouden.

De verdachten worden ervan beschuldigd ruim 2.800 kazen (29.000 kg) te hebben gestolen en verkocht. De kazen behoorden onder meer toe aan het Bedrijf Anker Kaas B.V. De benadeelde partij heeft een schadevordering van 1,3 miljoen euro ingediend
Provincie:
Tag(s):