dinsdag, 9. september 2008 - 19:53

Vier drugdealers van de straat gehaald

Delfzijl

De politie heeft vier drugsdealers, 17 tot 36 jaar, uit Delfzijl aangehouden. Het viertal is verspreid over de afgelopen twee maanden aangehouden voor bezit en handel in drugs. In het onderzoek zijn ook diverse gebruikers aangehouden en gehoord.

Drie van de vier mannen worden ervan verdacht zich zo’n vier maanden te hebben bezig gehouden met drugshandel. De vierde man, de 20-jarige verdachte, is vermoedelijk al langer in het drugscircuit actief. Het viertal kende elkaar en werkte soms in gezamenlijkheid. Het dealen vond vooral plaats in Delfzijl en Appingedam. In het onderzoek is 90 gram softdrugs en 70 gram harddrugs in beslag genomen. Daarnaast zijn twee nepvuurwapens in beslag genomen.

De 17-jarige verdachte is in afwachting van het proces naar huis gestuurd. De andere drie verdachten zitten nog vast. Tegen de verdachten zal een onderzoek worden verricht, om te achterhalen hoeveel winst de verdachten hebben behaald met de drugshandel. Het eigenlijke politieonderzoek is afgerond. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):