zondag, 9. november 2008 - 10:11

Vier gewonden bij aanrijding politieauto en taxi

Zoetermeer

Bij een ernstig ongeval tussen een politieauto en een taxi op de kruising Europaweg en de Nederlandlaan raakten zondagochtend 9 november om 04.15 uur vier inzittenden zwaargewond. Dit heeft de politie zondag laten weten.

De politieauto reed weg vanaf het politiebureau aan het Wegstapelplein waar de agenten een aangever hadden weggebracht. Gekomen op genoemde kruising ontstond een aanrijding met een taxi die met een passagier vanaf de Amerikaweg op weg was naar de wijk Oosterheem.

Alle vier personen bekneld
Bij het ongeval raakten beide voertuigen zwaarbeschadigd en zaten alle vier inzittenden bekneld. Politieagenten die 200 meter verder bezig waren met een incident hoorden een enorme klap en waren vrijwel direct ter plaatse.

5 ambulances
De GGD verleende met vijf ambulances de 1e medische zorg. Personeel van de Brandweer wist snel de vier inzittenden uit de zwaar beschadigde auto’s te halen. Zij werden naar diverse ziekenhuizen in de regio vervoerd.

Technisch onderzoek
De technische ongevallen dienst van Hollands Midden onderzoekt de aanrijding en verrichtte ter plaatse een uitgebreid sporenonderzoek. De Rijksrecherche onderzoekt de toedracht van het ongeval. De Europaweg is ter hoogte van de Nederlandlaan geruime tijd afgesloten geweest.

De identiteit en de toestand van de bestuurder en de passagier van de taxichauffeur is nog niet bekend. De 31-jarige politieman en zijn 24-jarige vrouwelijke collega zijn aanspreekbaar en maken het naar omstandigheden redelijk.
Provincie:
Tag(s):