zondag, 9. maart 2008 - 8:21

Vier gewonden bij explosie in Amsterdamse portiek

Amsterdam

Zondagmorgen zijn rond half acht vier mensen gewond geraakt nadat er een explosie plaatsvond in een portiek van een wooncomplex aan de Haarlemmer Houttuinen in Amsterdam. Na de explosie brak er een kleine brand uit die door de brandweer geblust werd. Twee van de vier gewonden hadden ademhalingsmoeilijkheden door de hevige rookontwikkeling, de andere twee slachtoffers raakten licht gewond. De opslagruimtes onder de woningen raakten door de kracht van de ontploffing volledig vernield.

Twee woningen direct boven de kelders staan leeg wegens renovatie werkzaamheden en de woning op de eerste etage is onbewoonbaar verklaard. Deze bewoners zullen tijdelijk in een hotel ondergebracht worden.

Door de kracht van de explosie zijn een groot aantal ramen in de directe omgeving gesneuveld en is een deel van gevel weggeblazen. Een gespecialiseerd bedrijf zal deze van nieuwe ruiten voorzien of deze tijdelijk afdichten. De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de explosie maar sluit een misdrijf uit.
Provincie:
Tag(s):