vrijdag, 2. mei 2008 - 20:15

Vier gewonden bij frontale botsing

Sterksel

Bij een ongeluk tussen twee personenauto's op de kruising Albertlaan/Kloosterlaan en de Heezerweg zijn donderdagmiddag rond 16.30 uur vier mensen gewond geraakt. Een 18-jarige chauffeur uit Eindhoven reed over de Albertlaan, komende uit de richting Provedencia, in de richting Kloosterlaan. Bij hem in de wagen zat een 16-jarige jongen uit Geldrop. Bij de kruising met de Heezerweg verleende de bestuurder geen voorrang aan een wagen die voor hem van rechts kwam.

In die wagen zaten de 21-jarige bestuurder en drie inzittenden. Een 74-jarige vrouw en een 78-jarige man uit Sterksel en de vriendin van de bestuurder. Tussen beide auto's ontstond een botsing waarbij de wagen met vier inzittenden over de kop sloeg. Die wagen raakte total loss en alle vier de mensen raakten gewond.

Er is een trauma helikopter ter plaatse geweest om eerste hulp te verlenen en alle vier de personen zijn met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De twee mannen uit de eerste auto bleven ongedeerd. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de exacte toedracht van het ongeluk. Het rijbewijs van de 18-jarige Eindhovenaar is ingenomen.

Van de vier slachtoffers is de 21-jarige chauffeur inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis. Zijn vriendin kan vandaag vertrekken. De overige twee inzittenden liggen nog steeds in het ziekenhuis, waarbij één van de twee ernstig gewond is.
Provincie:
Tag(s):