donderdag, 22. mei 2008 - 19:23

Vier gewonden bij vier aanrijdingen

Bij verschillende aanrijdingen in de provincie raakten woensdag vier mensen gewond, allemaal werden overgebracht naar het ziekenhuis. Een 47-jarige automobilist uit Nieuw-Buinen en een 43-jarige fietser Stadskanaal kwamen woensdagmorgen met elkaar in botsing.

De automobilist reed op de Rozenlaan komende vanuit de richting Linneauslaan. Op de kruising wil de automobilist linksaf slaan de Parklaan op, maar hierbij raakte de automobilist de fietser die op de Parklaan fietste in de richting van de Anjerstraat. De fietser is overgebracht naar het Refaja Ziekenhuis in Stadskanaal. Hij heeft een hersenschudding overhouden aan dit ongeval.

Op de kruising van de Haarveensedijk en de Roderwolderweg in Foxwolde is woensdagmorgen een 57-jarige automobiliste uit Leek en een 40-jarige automobilist uit Fochteloo met elkaar in botsing gekomen. De vrouw reed over de Haarveensedijk komende uit de richting Leek. Op de kruising stopte zij niet voor de voor haar van rechts komende automobilist uit Fochteloo. De man moest uitwijken naar rechts en kwam daardoor met de auto terecht in een droge sloot. De man raakt bekneld in zijn auto en moest door de brandweer worden bevrijd. Hij is met spoed overgebracht naar het UMCG te Groningen.

Woensdagmiddag is in Dalen een 35-jarige automobilist uit Barendrecht op een 19-jarige automobiliste uit Dalen gebotst. De man reed op de Burg. Fonteinstraat komende uit Oosterhesselen en wilde afslaan de Rieweg in richting Wachtum. Bij het afslaan zag hij de automobiliste die uit tegengestelde richting kwam over het hoofd. De vrouw is met letsel aan het sleutelbeen en knie overgebracht naar het ziekenhuis.

Woensdagmiddag is een 50-jarige automobilist uit Hooghalen op de Klatering in Beilen in botsing gekomen met een 59-jarige bestuurder van een bromfiets uit Beilen. De automobilist kwam van een zandweg aan de Klatering en wilde voor hem links afslaan. Terwijl hij de weg opdraaide kwam de bromfietser, voor de automobilist, van links aanrijden. Beide bestuurders konden elkaar niet meer ontwijken. Een botsing was het gevolg. De bromfietser belandde hierop in de sloot. Hij is onderzocht in het Wilhemina Ziekenhuis te Assen.
Provincie:
Tag(s):