donderdag, 19. juni 2008 - 15:45

Vier gewonden door frontale aanrijding

Haaksbergen

Bij een frontale aanrijding op de N18, Haaksbergerstraat, tussen Haaksbergen en Enschede, zijn donderdagmiddag 19 juni vier gewonden gevallen. Rond 13.25 uur werd er een aanrijding gemeld op de N18, Haaksbergerstraat tussen Haaksbergen en Enschede, ter hoogte van de Weleweg. Hierbij zouden drie auto's betrokken zijn.

Ter plaatse bleek dat een 59-jarige bestuurder van een bestelauto uit Westendorp, komende uit de richting Haaksbergen, plotseling naar links was uitgeweken en op de andere weghelft terechtkwam. Een 56-jarige automobilist uit Haaksbergen die uit de richting Enschede kwam, probeerde nog uit te wijken maar werd vol in de flank door de bestelauto aangereden. Hierna reed de bestelauto frontaal tegen een personenauto, bestuurd door een 33-jarige man uit Enschede, die ook uit de richting Enschede kwam.

Een behoorlijke ravage was het gevolg waarbij in totaal vier gewonden door ambulances met onbekend letsel zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. Naast de drie bestuurders was dit nog de passagiere van de 56-jarige bestuurder uit Haaksbergen, zijn 54-jarige echtgenote.

De Afdeling Verkeersongevallen Analyse van de politie Twente doet onderzoek naar de oorzaak van deze aanrijding. Het vermoeden is dat de 59-jarige bestuurder van de bestelauto onwel is geworden en daardoor op de verkeerde weghelft terecht is gekomen. Maar ook de aanwezigheid van een auto met caravan is mogelijk oorzaak geweest van het plotselinge uitwijken naar links
Provincie:
Tag(s):