vrijdag, 3. oktober 2008 - 22:06

Vier gewonden na kettingbotsing A50

Apeldoorn

Twee mannen en een vrouw van een familie uit Someren, zijn vrijdagmiddag 3 oktober licht gewond geraakt bij een kettingbotsing op de A50 onder Apeldoorn. Rond 12.50 uur raakten in totaal zeven personenauto’s betrokken bij een botsing op de rijbaan richting Zwolle, ter hoogte van de afslag Apeldoorn / Teuge.

De slachtoffers zaten in één auto. Twee van hen, mannen van 53 en 60 jaar oud, werden ter plaatse door de ambulancemedewerkers behandeld. Het 3e slachtoffer, een 54-jarige vrouw, werd met onder andere een bloedende hoofdwond vervoerd naar het Lukasziekenhuis.
Het verkeer raakte gestremd en er ontstond filevorming.

Tijdens het file rijden, ontstond rond 14.40 uur en op zo’n 500 meter van de plaats van het eerste ongeval – op dezelfde rijbaan -een botsing tussen twee personenauto’s met aanhangwagens.

Een 47-jarige autobestuurder uit Duitsland kon niet meer tijdig remmen toen het verkeer met een snelheid van 50-km per uur afremde. Hij raakte zijn voorligger een personenauto met aanhanger bestuurd door een 55-jarige uit Warsveld. Hij werd met nekklachten naar het ziekenhuis vervoerd.
Provincie:
Tag(s):