donderdag, 15. mei 2008 - 10:06

Vier kinderen onwel door onbekende vloeistof

Bunschoten

Na het inademen van een penetrante lucht werden op woensdag 4 kinderen door hun ouders naar het ziekenhuis gebracht. Rond 18.55 uur kreeg de politie de melding van een buurtbewoner dat in een steeg aan de Dorpsstraat een zeer penetrante geur hing, wat ook irriteerde aan keel en ogen.

Agenten gingen ter plaatse en merkten al na een paar seconden dat zij last kregen van hun keel en ogen en ook last kregen van hoofdpijn. Een 52-jarige Bunschotenaar had vlak daarvoor een buitenmuur met een vloeistof schoongemaakt. Hij wist zelf niet wat het was.

De agenten spraken met vier kinderen, een meisje en twee jongens van 9 jaar en een meisje van 11 jaar allen uit Bunschoten-Spakenburg. Zij verklaarden iets verderop aan het spelen te zijn geweest en klaagden allen over keel-, hoofdpijn en prikkende ogen. Eén van hen had rode plekken op haar been.

Ook de brandweer en ambulance kwamen ter plaatse. Op advies van de ambulancebroeders zijn de ouders met de vier kinderen voor onderzoek naar het Elisabethziekenhuis in Amersfoort gegaan. De politie is nog niet geïnformeerd over de afloop.

De straat werd aan beide zijden afgezet. Door de brandweer werd met een grote ventilator de lucht uit een hal bij de woning geblazen. De gebruikte stof was vermoedelijk een onkruidverdelger. De jerrycan met daarin de vloeistof was niet voorzien van een sticker met een naam. De jerrycan werd voor nader onderzoek in beslag genomen. Aan de hand van de uitslag daarvan wordt mogelijk proces-verbaal tegen de 52-jarige Bunschotenaar opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):