donderdag, 15. mei 2008 - 10:30

Vier verdachten bekennen serie metaaldiefstallen

Delfzijl / Farmsum

Met de aanhouding van vier mannen heeft de politie onlangs een serie metaaldiefstallen opgelost. Een 47-jarige man uit Appingedam en zijn 23-jarige zoon uit Siddeburen werden medio april bij een inbraak op de vuilstort in Farmsum op heterdaad aangehouden. De volgende dag werd een derde verdachte, een 47-jarige man uit Appingedam, aangehouden. Ten slotte volgde de aanhouding van een vierde verdachte, een 28-jarige man uit Appingedam.

Tijdens het verhoor bekenden vader en zoon dat zij het afgelopen half jaar bezig zijn geweest met het stelen van metalen en andere goederen. Men stal onder meer koper, kabels, bliksemafleiders en roestvrijstalen putjes uit een technische school aan de Westersingel in Appingedam. Daarnaast werden metalen gestolen vanaf een scheepswerf in Farmsum en een bedrijfsterrein in Appingedam. Ten slotte deed de vuilstort in Farmsum drie keer aangifte van inbraak, waarbij metalen en andere goederen werden weggenomen.

Ook de andere 47-jarige Appingedammer bekende zijn aandeel in de diefstallen. Hij beschikte over een bestelauto waarmee de weggenomen buit kon worden afgevoerd. Ten slotte bekende de 28-jarige Appingedammer zijn betrokkenheid bij twee zaken. Uit de verhoren kwam naar voren dat de verdachten verantwoordelijk zijn voor een grotere hoeveelheid metaaldiefstallen. Uiteindelijk konden slechts zes aangiften gekoppeld worden aan de verdachten.

Uit onderzoek bij het bedrijf, waar de meeste goederen zijn ingeleverd, kon worden vastgesteld dat in de eerste vier maanden in 2008 voor zeker 6500 euro aan goederen was ingeleverd door de dieven. De verdachten zagen zelf het probleem van de diefstallen en inbraken niet. Het betrof immers vooral goederen die waren weggegooid en naar de vuilstort waren gebracht. De diefstallen werden gepleegd om op deze wijze geld te verdienen.
Provincie:
Tag(s):