donderdag, 27. november 2008 - 12:36

Vier verdachten faillissements-fraude aangehouden

De korpsrecherche van Politie Hollands Midden en de FIOD /ECD heeft op maandag 24 november vier personen aangehouden die worden verdacht van onder meer faillissementsfraude.

Twee verdachten, een 42 jarige man en zijn 26 jarige vriendin uit Voorhout worden donderdag 27 november voorgeleid aan de Rechter-Commissaris. Een 42 jarige man uit Nieuw-Vennep en een 38 jarige ex-vriendin uit Voorhout zijn op dinsdag 25 november weer in vrijheid gesteld.

Het Fraude Aspect Team (FAT) van de korpsrecherche van Politie Hollands Midden is in maart 2008 samen met de FIOD na aangiften van oplichting en verduistering een onderzoek gestart naar een koeriersbedrijf in Lisse. Het koeriersbedrijf zou wit- en bruingoed (televisies, videoapparatuur, koelkasten enz.) voor de leveranciers hebben vervoerd naar klanten die de goederen via internet hadden gekocht. Het geïnde geld waarvan vermoed wordt dat het in de tonnen loopt, werd echter niet afgegeven aan de leveranciers. De benadeelden zijn afkomstig uit het hele land.

Uit onderzoek bleek dat het koeriersbedrijf sinds 2002 het achtste bedrijf was van de 42 jarige verdachte uit Voorhout. Zeven andere (koeriers)bedrijven die in de regio Hollands Midden en Kennemerland waren gevestigd waren na relatief korte tijd weer failliet gegaan. Schuldeisers werden hierdoor voor ruim 1 miljoen euro benadeeld. Kort voor de faillietverklaring of kort daarna startte de verdachte een nieuw bedrijf. Met het laatste faillissement in zicht werd vermoedelijk geld aan het bedrijf onttrokken en goederen verkocht en verduisterd. Politie Hollands Midden doet verder onderzoek naar deze zeven failliete bedrijven.

Het Fraude Aspect Team heeft in het onderzoek op twee luxe auto's van de verdachten beslaggelegd. Verder zal op de woning van de verdachten beslag worden gelegd. De Voorhouters worden verdacht van faillissementsfraude, witwassen, oplichting, verduisteren van goederen en valsheid in geschrifte.
Provincie:
Tag(s):