woensdag, 20. februari 2008 - 15:02

Vier verdachten internet-oplichting aangehouden

Enschede

Vier Enschedeërs zijn dinsdag 19 februari aangehouden. Zij worden ervan verdacht verantwoordelijk dan wel medeverantwoordelijk te zijn geweest voor een groot aantal oplichtingszaken. Dit heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

Eind juni 2007 werd door de politie Twente een onderzoek gestart omdat het vermoeden bestond dat een aantal Enschedeërs zich op grote schaal aan oplichting schuldig maakten.

Vanuit het hele land kwamen aangiften bij de politie Twente binnen met betrekking tot oplichting via advertenties op Marktplaats.nl.
Goederen werden aangeboden, geld werd overgemaakt, maar de goederen werden nooit geleverd.

Gedurende het onderzoek werd door een dertigtal personen aangifte gedaan en bovendien werd bekend dat er nog ruim 100 benadeelden waren.

Naar aanleiding van dit onderzoek werd op dinsdag 19 februari overgegaan tot het aanhouden van vier Enschedeërs, drie mannen van 24, 34 en 40 jaar en een Enschedese van 29 jaar. Allevier zijn in de loop van dinsdag de 19e voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

De politie Twente wil opnieuw waarschuwen voor dergelijke praktijken. Het is bekend dat het aanbieden van goederen via internetsites en dan na betaling niet leveren, veel voorkomt.
Provincie:
Tag(s):