donderdag, 6. november 2008 - 16:44

Vierde verdachte in zaak mensenhandel aangehouden

Sassenheim

De politie Hollands Midden heeft op 21 oktober een vierde verdachte aangehouden op verdenking van mensenhandel in Sassenheim en omgeving. Het gaat om een 28-jarige vrouw. Volgens de officier van justitie wordt de vrouw verdacht van mensenhandel.

De raadkamer heeft woensdag 5 november haar voorlopige hechtenis met 90 dagen verlengd. Op 23 september werden al drie verdachten aangehouden op verdenking van mensenhandel. Het gaat om een 45-jarige man uit Rotterdam, een 23-jarige plaatsgenote en een 42-jarige man uit Wassenaar. Deze drie verdachten zitten ook nog in voorlopige hechtenis.

De Vreemdelingenpolitie heeft een uitgebreid onderzoek verricht na twee meldingen via Meld Misdaad Anoniem in november 2007. Uit dit onderzoek is gebleken dat vijf vrouwen van Thaise en Braziliaanse afkomst in diverse hotels, waaronder hotels in Hollands Midden, werden ondergebracht en waar ze gedwongen werden zich te prostitueren.

De vrouwen waren illegaal naar Nederland gehaald. Eenmaal in Nederland aangekomen kregen ze te horen dat ze een hoge schuldenlast hadden opgebouwd van meer dan 20.000 euro. Door in de prostitutie te gaan werken moesten ze zo hun schuld inlossen. De 42-jarige verdachte uit Wassenaar wist steeds vrouwen ongezien in de kamers te krijgen en verbleef tijdens de prostitutie in de hotels.

Het politieonderzoek is nog in volle gang en het OM sluit daarom meer aanhoudingen niet uit.
Provincie:
Tag(s):