maandag, 24. november 2008 - 20:04

Viering hoogste punt van winkelcentrum 't Circus

Almere

Het vernieuwde winkelcentrum 't Circus in Almere heeft zijn hoogste punt bereikt. Op woensdag 26 november 2008 wordt tijdens een bijeenkomst stilgestaan bij het bereiken van deze mijlpaal.

Wethouder Visser van de Gemeente Almere en de heer Peter Ottevanger van Corio Nederland Retail BV zullen gezamenlijk de feestelijke handeling verrichten.

De bouw van het nieuwe winkelcentrum 't Circus is in april 2007 gestart. De ontwikkeling van dit winkelcentrum, een ontwerp van de hand van architectenbureau Rijnboutt van der Vossen Rijnboutt BV, wordt gerealiseerd door aannemer Heddes Bouw in opdracht van Fortis Vastgoed Ontwikkeling BV. Fortis Vastgoed Ontwikkeling ontwikkelt 't Circus in opdracht van eigenaar Corio.

De locatie van winkelcentrum 't Circus aan het Stadhuisplein ligt op het kruispunt van het nieuwe en oude stadshart van Almere. Deze omgeving vraagt om een ontwerp dat past in de kwaliteit van de omringende bebouwing en architectuur, een uitdaging waar het ontwerp in is geslaagd.

De realisatie van winkelcentrum 't Circus is een nieuw product van de goede samenwerking tussen de Gemeente Almere en Corio. Een samenwerking die teruggaat tot het ontstaan van het stadscentrum van de Gemeente Almere.

Corio heeft al sinds midden jaren ‘80 diverse eigendommen in Almere, onder andere in de Stationsstraat, en probeert haar beleggingsportefeuille regelmatig aan te vullen met kwalitatieve retailobjecten in de stad. Een voorbeeld hiervan is de herontwikkeling van ’t Circus, waarbij met de verwachte opening in het tweede kwartaal van 2009 circa 12.000 m2 kwalitatief hoogstaand winkeloppervlak aan de portefeuille wordt toegevoegd.

Profiel Corio
Corio is één van de grootste beursgenoteerde vastgoedbeleggingsmaatschappijen gespecialiseerd in winkelcentra in Europa. Corio's portefeuille van 6,4 miljard bestaat voor 92% uit winkelcentra in Nederland, Frankrijk, Italië, Spanje en Turkije (op 30 september 2008).

In Nederland is Corio met Corio Vastgoed Ontwikkeling BV ook actief in het ontwikkelen en renoveren van winkelcentra. Het management van de winkelcentra van Corio wordt in eigen beheer uitgevoerd.
Provincie:
Tag(s):