donderdag, 24. januari 2008 - 0:38

Viertal langer vast na overval

Vuren

Zondagnacht heeft de politie in samenwerking met agenten uit Veenendaal, vier mannen aangehouden op verdenking van een gewapende overval op een automobilist. De verdachten zijn door de rechter-commissaris voor 14 dagen in bewaring gesteld.

Tussen 00.00 en 00.15 uur werd een automobilist uit Bemmel, op een parkeerplaats aan de A15 ter hoogte van Vuren, mishandeld en tot afgifte van goederen gedwongen. Dit gebeurde door de inzittenden van een andere personenauto.

Nadat de daders er met enkele eigendommen van de man vandoor gingen, waarschuwde het slachtoffer de politie. In het daarop volgende onderzoek werd al snel duidelijk waar de vermoedelijke daders zich (vermoedelijk) bevonden. Hierop konden door samenwerking met agenten in Veenendaal de verdachten in een woning in deze plaats worden aangehouden.

Het betreft een 21-jarige man uit Nunspeet, een 22-jarige man uit Veenendaal, een 32-jarige man en een 37-jarige man uit Arnhem.

In de woning van de Veenendaalse verdachte is een onderzoek ingesteld. Daarbij werd bijna de gehele buit aangetroffen. In het onderzoek zijn meerdere getuigen gehoord en hebben de verdachten een bekennende verklaring afgelegd. Woensdag zijn de verdachten voorgeleid bij rechter-commissaris in Arnhem.
Provincie:
Tag(s):