zondag, 13. januari 2008 - 9:54

Vijf aanhoudingen na onderzoek bedreiging vuurwapen

Zwaagwesteinde

De politie heeft afgelopen maandag een 45-jarige en een 23-jarige inwoner van Zwaagwesteinde aangehouden. Op Nieuwjaarsavond omstreeks 22.00 uur werd door de jongste verdachte een stuk zwaar vuurwerk in de tuin van een woning aan de Salomon Levystraat gegooid. Er ontstond een woordenwisseling met buren van de twee, waarna de 45-jarige een pistool haalde. Het pistool was doorgeladen. Een buurman werd vanaf twee meter afstand bedreigd. Een andere buurman, die erger wil voorkomen, kreeg het wapen ook op zich gericht. Deze buurman kon nog net op tijd vluchten.

Dezelfde avond verstopte de 45-jarige het wapen bij een vriend, een 57-jarige inwoner van Zwaagwesteinde. De zoon bracht een ander wapen en munitie naar de woning van een andere bekende, een 60-jarige inwoner van Zwaagwesteinde.

Na onderzoek heeft de politie beide wapens gevonden. De 45-jarige heeft de bedreiging met het vuurwapen bekend. De twee zijn na verhoor op donderdag heengezonden in afwachting van verdere strafvervolging. Ook de twee mannen waar de wapens zijn verstopt zijn gehoord door de politie.

Het onderzoek leidde eveneens naar een woning aan de Parklaan in Zwaagwesteinde. In de woning van de 43-jarige man vond de politie een aantal doosjes met scherpe munitie. De munitie is in beslag genomen. De verdachte is verhoord. Na het opmaken van het proces-verbaal is de verdachte weer in vrijheid gesteld.
Provincie:
Tag(s):