vrijdag, 5. september 2008 - 20:08

Vijf euro per dag als je naar je werk fietst

Amsterdam

In de week van maandag 22 tot en met vrijdag 26 september is het tussen Zaandam, Amsterdam-Noord en Amsterdam Actieweek Fietsbeloning. Fietsers die deze week met de fiets naar hun werk aan de zuidkant van het IJ gaan, kunnen elke ochtend 5 euro verdienen.

Tegelijkertijd vindt onderzoek plaats naar de fietspotentie van werknemers in de regio. Wat zijn de mogelijkheden voor de groei van het fietsverkeer door actieve fietspromotie en/of beloning? Verkeerstellingen voorafgaand, tijdens en na de actieweek meten de effecten.

Fietsers kunnen zich in de Actieweek Fietsbeloning tussen 06.30 uur en 9.30 uur registreren bij één van de twee checkpoints. Dit zijn de pontverbindingen over het IJ: NDSM-werf en Hempont.

De Actieweek Fietsbeloning maakt deel uit van het FileProof project ‘Fiets filevrij. FileProof is een programma van het ministerie van Verkeer en Waterstaat gericht op fileaanpak op korte termijn voor een betere bereikbaarheid. Binnen het project Fiets filevrij werken gemeenten, provincies,de Fietsersbond en het Ministerie van Verkeer en Waterstaat samen om vijf snelle, comfortabele fietsroutes te realiseren op filegevoelige trajecten.
Categorie:
Tag(s):