zondag, 27. juli 2008 - 12:40

Vijf gewonden bij eenzijdige aanrijding

Markelo

Vijf inwoners van Heeten, die gezamenlijk in een auto zaten, raakten in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 juli gewond, toen zij op de Postweg in Markelo tegen een boom botsten. Dit heeft de politie zondag bekendgemaakt.

Op zondag 27 juli werd omstreeks 04.10 uur gemeld dat er een eenzijdige aanrijding had plaatsgevonden op de kruising van de Postweg en de Leusmanweg in Markelo.

Ter plaatse troffen agenten een auto aan, die tegen een boom was gereden. De vijf inzittenden van de auto, allen afkomstig uit Heeten en variërend in leeftijd tussen 18 en 22 jaar, raakten bij de aanrijding gewond.

Beknelling
De 19-jarige bestuurder zat met zijn benen bekneld in het voertuig en moest door de brandweer bevrijd worden. Alle vijf de inzittenden werden met onbekend letsel per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis.

De afdeling verkeersongevallenanalyse van de Politie Twente deed ter plaatse onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Uit dit onderzoek kwam vast te staan dat de 19-jarige met zijn auto was komen rijden vanaf de Postweg, in de richting van de Leusmanweg.

Ter hoogte van de kruising van de genoemde wegen wilde de bestuurder vermoedelijk linksaf slaan richting de Holterweg. Vermoedelijk heeft de bestuurder de bocht verkeerd ingeschat en plotseling geremd, waardoor de remmen van de auto blokkeerden.

Mede door het natte wegdek gleed de auto door en kwam tegen een boom tot stilstand. De auto werd voor nader technisch onderzoek overgebracht naar het politiebureau.
Provincie:
Tag(s):