woensdag, 6. februari 2008 - 19:30

Vijf hennepplantages opgerold

Lelystad

De afgelopen dagen heeft de politie drie inwoners van Lelystad aangehouden in de leeftijd van 30, 32 en 42 jaar voor het illegaal vervaardigen van hennep.
De politie deed in totaal zes invallen in Lelystad, waarbij in vijf woningen een illegale hennepplantage werd aangetroffen. De politie kwam de kwekerijen op het spoor door meerdere tips via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Naar aanleiding van de anonieme tips stelde de politie direct een onderzoek in.

De politie werkte bij de actie nauw samen met het energiebedrijf Nuon, omdat het onderhouden van een hennepplantage veelal samen gaat met het illegaal aftappen van stroom. De Nuon doet in alle gevallen aangifte bij de politie. Buiten de diefstal van stroom, ontstaan er vaak levensgevaarlijke situaties in de woning waardoor brandgevaar kan ontstaan.

Zo ontstond er twee weken geleden een woningbrand op de Gooimeerstraat in Lelystad naar aanleiding van een illegale hennepkwekerij. Door kortsluiting ging een groot gedeelte van de woning in vlammen op.

Bij de invallen bleek dat bij enkele woningen de stroomvoorzieningen al doorgebrand waren. De aangehouden verdachten werden na verhoor heengezonden. Alle hennepplanten en bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd.

Het aantal tips via Meld Misdaad Anoniem groeit in de Flevolandse regio en leidt regelmatig tot het oplossen van misdrijven of het oprollen van soortgelijke wietplantages
Provincie:
Tag(s):