dinsdag, 15. januari 2008 - 12:41

Vijf mannen aangehouden voor opzettelijke brandstichting

Zevenaar

De politie in het district Rivierenland heeft vijf mannen aangehouden die er van worden verdacht opzettelijk brand te hebben gesticht in een garagebox onder een flatgebouw in Zevenaar op 6 december 2007. Vier van de mannen zijn afkomstig uit Zevenaar een van hen is woonachtig in Velp. De mannen variëren in de leeftijd van twintig tot vierentwintig jaar.

Op 6 december kon politie twee van de verdachten, een 27 jarige Zevenaarder en een 22-jarige Velpenaar op heterdaad aanhouden. Gewaarschuwde agenten betrapten toen de groep van vijf jongeren op het aansteken van vuur in een van de boxen onder het flatgebouw aan de Mozartlaan. Drie personen wisten toen te ontkomen. De politie stelde hierop een onderzoek in.

Twee van de verdachten werden vervolgens in de nacht van 7 op 8 december aangehouden naar aanleiding van een conflict in het centrum van Zevenaar. De twee, Zevenaarders van 20 en 23 jaar oud, werden hierbij verdacht van mishandeling. Uit het onderzoek bleek dat deze twee tevens verdacht werden van betrokkenheid bij de voornoemde brandstichting.

De vijfde verdachte, een 20- jarige Zevenaarder heeft zichzelf gemeld bij de politie op 2 januari van dit jaar, nadat hem bekend was geworden dat de politie naar hem op zoek was.

De recherche heeft vorige week het onderzoek afgerond. Alle verdachten zitten in gevangenhouding in afwachting van de beslissing van justitie.
Provincie:
Tag(s):