dinsdag, 1. april 2008 - 16:52

Vijf mensen aangehouden inzake opiumwet

Enkhuizen

Op dinsdag 1 april 2008 om 07.00 uur heeft de Regionale Recherche van Noord-Holland Noord in samenwerking met de uniformdienst 5 personen aangehouden in Enkhuizen en Stede Broec. Het zijn 4 mannen in de leeftijd van 23 tot 43 jaar en een 26-jarige vrouw. De politie zette 45 mensen in.

Na de aanhoudingen waren doorzoekingen in de woningen plaatsgevonden. Bij de vrouw werd in de woning ook een hennepplantage aangetroffen.

De personen die aangehouden zijn worden verdacht van deelneming aan een organisatie dat tot doel heeft om misdrijven te plegen die met de Opiumwet te maken hebben alsmede aan witwassen van de opbrengsten die daarmee gegenereerd worden. Het wederrechtelijk verkregen voordeel dat de verdachten hebben behaald zal hen worden ontnomen. Een aantal voertuigen is inbeslaggenomen.

Een van de verdachten, een 42-jarige man, wordt tevens verdacht van langdurige en ernstige stalking van een ex-vriendin.

In verband met de aanhoudingen zijn er op 7 plaatsen in Enkhuizen en Stede Broec hennepplantages aangetroffen. Vrijdag worden de verdachten voorgeleid bij de Officier van Justitie.
Provincie:
Tag(s):