vrijdag, 3. oktober 2008 - 21:21

Vijf mensen aangehouden na schietincident

Dordrecht

Agenten van de Politie Zuid-Holland-Zuid hebben vrijdagmiddag vijf personen aangehouden na een schietincident dat diezelfde dag rond 12.00 uur op de hoek Voorstraat/Mariënbornstraat heeft plaatsgevonden. Daarbij raakte niemand gewond. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk en wordt onderzocht.

Binnen een uur kon al wel een 26-jarige man uit Rotterdam op de Spuiboulevard worden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident. Bij hem werd een op een vuurwapen gelijkend voorwerk aangetroffen en in beslaggenomen. Korte tijd daarna werden op de Merwedestraat drie andere mannen van 25 (2x) en 38 uit respectievelijk Dordrecht, Gorinchem en ’s-Gravendeel en een 23-jarige vrouw uit Dordrecht aangehouden. Hun betrokkenheid wordt onderzocht.
De recherche van het District Dordrecht en Zwijndrechtse Waard en de Unit Forensische Opsporing buurtonderzoek zijn direct met een buurtonderzoek en technisch onderzoek gestart. De technisch rechercheurs onderzochten onder meer een kleine beschadiging op een ambulance die ten tijde van het incident toevallig op de Voorstraat aanwezig was. Mogelijk is de beschadiging veroorzaakt door een kogel, maar het is niet uit te sluiten dat het een oude beschadiging betreft die niets met het incident te maken heeft.
Provincie:
Tag(s):