donderdag, 28. augustus 2008 - 19:25

Vijf mensen gewond bij blusdemonstratie

Rotterdam

Bij een explosie bij Falck Nutec, een bedrijf op de Maasvlakte dat aan de off-shore en brandweer- veiligheidstrainingen verzorgd, zijn donderdagmiddag vijf mensen gewond geraakt.

Het incident gebeurde na een demonstratie op een oefenschip door een apparaat dat voor kort wordt ingezet voor oa. loods- en tunnelbranden. De oefenbrand was door het apparaat, wat met waterstof en kooldioxide werkt, geblust. Toen na de blussing de aanwezigen het schip betraden vond de explosie plaats.

Vijf mensen raakte daarbij licht gewond, waarvan een persoon brandwonden heeft opgelopen. De gewonden zijn door de GGD onderzocht en een slachtoffer is voor verdere behandeling overgebracht naar een ziekenhuis. Het bedrijf achter het apparaat Steamexfire heeft onlangs nog de Nationale Brandveiligheidsaward 2008 gewonnen en is in de race voor de Herman Wijffels innovatieprijs. Over de exacte oorzaak is nog niets bekend. Een woordvoerder van het bedrijf laat in een reactie weten een onafhankelijk onderzoek in te stellen naar de exacte oorzaak van de explosie.
Provincie:
Tag(s):