zondag, 19. oktober 2008 - 14:22

Vijf nachtelijke brandstichtingen in Alkmaar

Alkmaar

In de nacht van zaterdag op zondag 19 oktober hebben zich enkele branden in Alkmaar voorgedaan onder verdachte omstandigheden. De politie gaat dan ook uit van brandstichting en is op zoek naar getuigen. Dit heeft de politie zondag 19 oktober laten weten.

De eerste melding kwam zaterdagavond rond 22.00 uur vanaf de Koelmalaan. Daar was een personenauto in de brand gestoken. De auto ging verloren en brandde helemaal uit.

De tweede melding kwam rond middernacht van de Smaragdweg waar een afvalcontainer in de brand stond. De derde melding kwam om 00.53 uur vanaf de Walruskoog waar een personenauto in de brand was gestoken, die ook verloren ging.

De vierde melding kwam rond 06.00 uur vanaf de school 'Prinsenhof' aan de Tochtwaard waar iets brandbaars naar binnen was gegooid. Door snel optreden van de brandweer bleef de schade beperkt tot een kleine brand.

De vijfde melding betrof een woonhuis aan de Drechterwaard. De bewoners waren niet thuis. Vermoedelijk heeft men ingebroken en daarna brand gesticht. De woning brandde vrijwel volledig uit.

De politie gaat in alle gevallen uit van brandstichting en onderzoekt de zaken. De politie roept getuigen op te bellen met de politie in Alkmaar: 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):