maandag, 1. september 2008 - 21:39

Vijf ouders beboet voor verkeers-overtreding bij school

Vaassen

In het Gelderse Vaassen heeft de politie maandag op de eerste schooldag na de zomervakantie maar liefst vijf ouders van kinderen bekeurd voor een verkeersovertreding bij school.

De controle vond plaats tussen 08:00 en 09:00 op de Krugerstraat. De maximaal toegestane snelheid is hier 30 km. per uur. Zeven bestuurders kregen een boete voor te hard rijden. Hoogst gemeten snelheid was 49 km. per uur. Één bestuurder werd beboet voor het niet verlenen van voorrang. Van de acht overtreders waren er vijf bestuurders die hun kinderen naar school brachten of net hadden weggebracht.

Niet alleen in Vaassen zijn het vaak de ouders die de verkeersveiligheid bij scholen onveilig maken door kinderen onnodig met de auto naar school te brengen. Het lijkt inmiddels een ‘luxeprobleem’ waar zelfs Veilig Verkeer Nederland met al hun waarschuwings-campagnes weinig effect meer kan behalen.

De politie van Gelderland heeft na vandaag aangekondigd wel meer controles te zullen uitvoeren bij scholen om de verkeersveiligheid van kinderen te vergroten.
Provincie:
Tag(s):