dinsdag, 27. mei 2008 - 16:15

Vijf verdachten voor mensensmokkel aangehouden

Alkmaar

De Vreemdelingenpolitie heeft samen met de Sociale Inlichtingen en Opsporingsdienst (SIOD) vorige week op verschillende plaatsen in Alkmaar en Scheveningen invallen gedaan waarbij ook aanhoudingen werden verricht. Dit heeft de politie dinsdag 27 mei bekendgemaakt.

In februari startte de Vreemdelingenpolitie en de SIOD een onderzoek naar een Vietnamese familie. Deze familie is in het bezit van restaurants in Alkmaar en Scheveningen. Tijdens eerdere controles en binnengekomen informatie bestond het vermoeden dat deze familie illegaal in Nederland verblijvende Chinezen huisvestte en voor zich liet werken.

De verdachten maakten zich hiermee schuldig aan mensensmokkel. Hierbij werden ook de sociaal financiële verplichtingen en belastingafdrachten ontdoken door het plegen van valsheid in geschrift.

Aanzienlijke geldbedragen in safeloketten
Bij de invallen werd een grote hoeveelheid administratie en computers in beslag genomen. Er werden aanzienlijke geldbedragen aangetroffen in safeloketten bij banken en in de verschillende panden. Er werden vijf verdachten aangehouden. Vanmorgen werd er nog een zesde verdachte aangehouden. Hij wordt verdacht van het witwassen van geld.
Provincie:
Tag(s):