dinsdag, 19. februari 2008 - 18:02

Vijfde aanhouding in zaak mishandeling Geleen

Geleen

Dinsdag is een vijfde verdachte aangehouden in verband met de ernstige mishandeling op carnavalszondag in een café in Geleen. De verdachte is een 42-jarige man uit Sittard-Geleen, zo maakte het Openbaar Ministerie in Maastricht bekend. Bij die mishandeling is de 47-jarige Fer Loontjes uit Geleen afgelopen zaterdag aan de verwondingen overleden, die hij bij de vechtpartij opliep.

Op dit moment zitten vijf verdachten in voorlopige hechtenis; een 31-jarige man uit Geleen, die sinds 11 februari in bewaring is gesteld, twee 26-jarige mannen uit Geleen en de 22-jarige man uit Sittard-Geleen, die op 14 februari in bewaring zijn gesteld. Het Openbaar Ministerie verwacht de vijfde verdachte vrijdag voor te geleiden aan de Rechter-Commissaris en hem wordt doodslag of openlijke geweldpleging met de dood tot gevolg ten laste gelegd. Ook in deze zaak zijn de beperkingen nog steeds van kracht.

Op vrijdag 22 februari vindt in Geleen een stille tocht plaats naar aanleiding van de dood van Fer Loontjens. Het initiatief voor de stille tocht komt van de familie van de overledene.

De stille tocht start om 19.00 uur op de Bloemenmarkt in de Geleense wijk Lindenheuvel. Vanaf 18.45 uur verzamelen de deelnemers zich daar. De deelnemers lopen naar het centrum van Geleen via de Annastraat. Op de Markt lopen ze eerst langs de cafés aan de noord-westzijde, waarna ze via de achterkant van het gemeentehuis uitkomen op het plein voor het oude stadhuis.

Daar houdt burgemeester Sjraar Cox een korte toespraak, die in het teken zal staan van zinloos geweld. Ook zal het college van B&W van Sittard-Geleen en een afvaardiging van de gemeenteraad in de stille tocht meelopen.
Provincie:
Tag(s):