woensdag, 2. april 2008 - 13:27

Vijftien mensen onwel in Botlek na openen container

Rotterdam

Op de Oude Maasweg in het Botlek-gebied in Rotterdam zijn woensdag totaal vijftien mensen onwel geworden na het openen van een container bij een containeropslagbedrijf. Dit heeft de politie woensdag laten weten.

Woensdagochtend rond 11.00 uur werden vier medewerkers van het containerbedrijf Cotac onwel terwijl zij bezig waren met onderhoudswerkzaamheden aan een zevental tankcontainers in een loods.

In de loop van de ochtend meldden zich nog enkele medewerkers, waar onder een medewerker van een aangrenzend bedrijf, die in de omgeving van de loods waren geweest, met dezelfde klachten van misselijkheid en hoofdpijn.

Hierop heeft het bedrijf alarm geslagen, waarop de hulpverlenende diensten, waaronder het Havenbedrijf, in een samenwerkingsverband bij elkaar zijn gekomen bij het bedrijf. De medewerkers die onwel zijn geworden, het totale aantal was in de loop van de middag opgelopen tot vijftien, zijn direct door ambulancemedewerkers ter plaatse behandeld en vervoerd naar een vijftal ziekenhuizen in de omgeving.

Sein Veilig
Door de Milieudienst Rijnmond en de brandweer zijn direct metingen verricht bij de betrokken loods en op het hele terrein van het bedrijf. Uit de metingen kon niet blijken. Ook in de directe omgeving van het bedrijf kon niets meer worden aangetroffen. Daarna kon al snel het sein ‘veilig’ worden gegeven.

Dit betekende dat de medewerkers die waren geëvacueerd van het terrein, zo’n twintig mensen, weer terugkonden naar de bedrijfspanden. De medewerkers met de klachten van misselijkheid, druk op de borst en hoofdpijn konden allen in de loop van de middag in goede conditie het ziekenhuis weer verlaten.

Onderzoek naar oorzaak
De zeehavenpolitie en de arbeidsinspectie stelde in de middag een onderzoek in naar de procedures. De zeven containers zouden al waren schoongemaakt. Ook in de loods kon op het eerste gezicht niets worden gemeten of gezien. De zeehavenpolitie en de arbeidsinspectie zullen gezamenlijk het onderzoek voortzetten naar de oorzaak van dit incident bij het bedrijf.
Provincie:
Tag(s):