maandag, 26. mei 2008 - 9:19

Vijftig aanhoudingen bij alcoholcontroles

Regio

Bij alcoholcontroles in de regio Gooi en Vechtstreek zijn afgelopen weekeinde vijftig bestuurders aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. Vijf van deze bestuurder waren beginnend bestuurder (nog geen vijf jaar in het bezit van een rijbewijs). Twee bestuurders moesten ter plaatse hun rijbewijs inleveren.

De alcoholcontroles werden op vrijdag- en zaterdagnacht gehouden op verschillende locaties in de regio. Twee automobilisten (een 24-jarige Amsterdammer en een 29-jarige man uit Naarden) reden onder invloed, maar ook zonder geldig rijbewijs.

Een 48-jarige automobilist uit Huizen reed onder invloed, terwijl zijn rijbewijs tien jaar geleden ongeldig verklaard was wegens het veroorzaken van een aanrijding onder invloed van alcohol.

Een 29-jarige automobilist uit Hilversum saboteerde de ademanalyse. Hierna beriep hij zich op medische gronden, maar dat werd door een arts afgewezen. Het gevolg was dat er geen ademanalyse of bloedproef heeft plaatsgevonden en dat de verdachte een proces-verbaal krijgt wegens het weigeren van de ademanalyse. Zijn rijbewijs is ingevorderd.
Provincie:
Tag(s):