woensdag, 12. november 2008 - 16:58

Vijftig euro voor 16.000 huishoudens in de stad

Groningen

Alle Groninger huishoudens met een inkomen tot 120% van het minimum krijgen dit jaar een extraatje van vijftig euro netto. Bijstandsgerechtigden en andere minima die bij de gemeente bekend zijn, krijgen dit geld voor de komende Kerst automatisch op hun rekening gestort.

Verantwoordelijk wethouder Peter Verschuren: 'We mogen de extra uitkering ambtshalve verstrekken. Daardoor zijn we in staat ervoor te zorgen dat de mensen die bij ons bekend zijn, het geld in ieder geval voor de Kerst op hun rekening hebben staan. Anderen kunnen de eenmalige uitkering tot half januari aanvragen.'

Naar schatting zijn er in Groningen ongeveer 16.000 huishoudens die in aanmerking komen voor het financiële extraatje. De regeling is niet alleen bestemd voor mensen met een uitkering. Ook gepensioneerden, werknemers en zelfstandigen die niet boven een inkomen van 120% van het minimum uitkomen komen in aanmerking voor de vijftig euro. Studenten vallen buiten de regeling. Het uitbetalen van een hoger bedrag, of het uitbreiden van de doelgroep, is door het kabinet verboden.

Automatisch
Mensen met een (bijstands-) uitkering en andere minima die bij de gemeente bekend zijn, hoeven niets te doen om het geld te ontvangen.
Zij krijgen het geld op hun rekening gestort. Vooraf ontvangen zij een brief van de gemeente.

Aanvragen
Stadjers, van wie de gegevens niet bekend zijn bij de gemeente, kunnen tot 16 januari de eenmalige uitkering van vijftig euro zelf aanvragen. Via de website www.50eurovoorminima.nl kan men zelf snel zien of men in aanmerking komt voor de regeling. Vanaf 28 november kunnen hiervoor aanvragen worden ingediend. De betaling aan deze groep zal naar verwachting in februari plaatsvinden.
Provincie:
Tag(s):