vrijdag, 28. maart 2008 - 11:55

Vijftig inhalers bekeurd op A67

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft donderdag 27 maart 2008 vijftig vrachtwagenchauffeurs bekeurd voor het negeren van het inhaalverbod op de rijksweg A67 tussen Someren en Eersel. Twee chauffeurs kregen een rijverbod omdat ze te kort hadden gerust. In de afgelopen twee weken zijn ruim 680 bekeuringen uitgeschreven.

In de afgelopen twee weken zijn 234 bestuurders tijdens opvallende surveillances bekeurd voor uiteenlopende overtredingen. Onjuist inhalen, niet dragen van de autogordel en het overschrijden van de maximum snelheid waren de meest in het oog springende overtredingen.

Met de onopvallende videosurveillances is 254 bekeurd voor overtredingen uit de Ergernis Top Tien. In 143 gevallen is er bekeurd voor andere overtredingen. Onvoldoende afstand houden en niet handsfree bellen kwamen het meeste voor.

Ruim 900 bestuurders ondergingen deze twee weken in het kader ‘stoppen is blazen’ een blaastest. Vier bestuurders hadden teveel gedronken. Zij kregen naast het proces-verbaal een rijverbod opgelegd.
Provincie:
Tag(s):