woensdag, 16. april 2008 - 22:08

Viktor & Rolf exposeren in Barbican Art Gallery

Arnhem

Made in [Arnhem] –Cool Region Arnhem Nijmegen zijn er deze zomer bij in Londen, wanneer de Barbican Art Gallery, hét kunst- en designcentrum, een grote presentatie geeft van het werk van de Nederlandse modeontwerpers Viktor & Rolf.

Het is voor de eerste keer dat Viktor & Rolf, afgestudeerd aan de Arnhemse modeacademie ArtEZ hogeschool voor de kunsten, een expositie geven in Groot Brittannië.

Vanaf 18 juni tot en met 21 september 2008 worden de belangrijkste ontwerpen van het baanbrekende ontwerpersduo in het Barbican tentoongesteld. Voor ‘The House of Viktor & Rolf’ is een speciale theatrale installatie ontworpen die de hele galerie in beslag neemt. Made in en Cool Region Arnhem Nijmegen zijn aanwezig in het Londense straatbeeld.

“Het is een mooie kans om de plaats die Arnhem in de modewereld inneemt, te accentueren; we laten zien hoe trots we zijn op het Modehuis Viktor & Rolf en andere vormgevers en merken die Arnhem voortbrengt�, aldus wethouder Rita Weeda van Cultuur en Economische zaken. De citymarketing campagne Made in zal zich deze zomer in Londen gezamenlijk presenteren met de onlangs gestarte regiomarketing campagne van de Stadsregio: Cool Region.

“Cool Region is stijlvol, jong en trendy�, aldus de voorzitter van de Stadsregio Jaap Modder.

Made in – Cool Region is een associate partner van de expositie in het Barbican. Op alle uitingen van de Viktor & Rolf – expositie: in de Londense metro, op de website van het Barbican www.barbican.org.uk (42 miljoen hits per maand), in flyers, gidsen enz. prijkt Made in – Cool Region Arnhem Nijmegen.
Provincie:
Tag(s):