zondag, 5. oktober 2008 - 16:26

Vink meest geteld tijdens vogelteldag

Zeist

Tijdens de landelijke vogelteldag afgelopen zaterdag is de vink het meest geteld. Er is een recordaantal vogels geteld. Ook werden nog niet eerder zoveel vinken in ons land waargenomen. Dit weekend telden duizenden vogelaars over de hele wereld in meer dan 100 verschillende landen zoveel mogelijk vogels.

In ons land coördineerde Vogelbescherming Nederland deze massale vogeltelling, waaraan zo’n 100 vogelwerkgroepen deelnamen. Gezamenlijk telden deze vrijwilligers 584.219 vogels in ons land, een absoluut record. Er werden 204 soorten waargenomen.

Op de eerste plaats staat de Vink met 212.440 waarnemingen, gevolgd door de Spreeuw met 134.859 waarnemingen op de derde plaats eindigde de Kokmeeuw met 27.320 waarnemingen.

Ook dit jaar waren er weer een aantal opvallende verschijningen, waaronder een spierwitte buizerd. Ook werden er 9 visarenden, 1 zeearend, 5 graszangers en twaalf kraanvogels waargenomen. De WorldBirdwatch is een initiatief van BirdLife International, de wereldwijde organisatie voor de bescherming van vogels waarvan Vogelbescherming Nederland partner is.
Provincie:
Tag(s):