zondag, 13. april 2008 - 17:52

Vitesse kan play-offs vergeten na verlies in derby

(Elfvoetbal) NEC heeft de burenruzie tegen Vitesse winnend weten af te sluiten. Een doelpunt in de eerste helft van Vadocz was genoeg voor de drie punten. In de altijd beladen derby stond naast de onderlinge rivaliteit de negende plaats centraal. Winst was zowel voor NEC als Vitesse van cruciaal belang voor een plaats in de play-offs voor Europees voetbal.

De halve finale, zoals De Mos het duel tegen NEC omschreef, werd een deceptie voor de Arnhemmers. Voor Vitesse eindigt dit seizoen net als het voorgaande jaar met een vervelende nasmaak. De geel/zwarten hadden het verlies geheel aan zichzelf te wijten. De ploeg speelde vooral in de eerste helft slap en ongeinspireerd.

NEC daarentegen was met name in de beginfase feller en de winst was daarom verdiend. Dit vond De Mos ook. "NEC was de eerste helft sterker. Wij liepen in de beginfase achter de feiten aan. NEC leverde veel strijd, daar staan ze ook om bekend. De zege was dan ook verdiend. Voor Vitesse is het bereiken van de play-offs zo goed als zeker voorbij. Er bestaat nog een waterkansje tegen PSV, maar dat is heel minimaal."

Mario Been was na afloop op de persconferentie een trots man. De ploeg is na de winterstop bezig aan een geweldige opmars op de ranglijst. Verkeerde NEC halverwege het seizoen in degradatienood, nu zien de Nijmegenaren zichzelf terug op plaats negen. "Ik ben nu al trots op de jongens, maar als je volgende week de negende plaats veilig stelt tegen NAC Breda, heb je dit seizoen als ploeg een geweldige prestatie neergezet."

NEC heeft tegen de Bredanaars een punt nodig om haar huidige positie vast te houden. De strijd voor plaats negen gaat tussen NEC en FC Utrecht. De Domstedelingen speelden met 1-1 gelijk tegen De Graafschap en hebben daardoor nog kans op het toetje in de vorm van de play-offs.
Categorie:
Tag(s):