donderdag, 4. september 2008 - 11:33

Vlagtwedde 50e millennium-gemeente

Vlagtwedde

De gemeenteraad heeft besloten Vlagtwedde uit te roepen tot ‘Millennium Gemeente’. Daarmee is Vlagtwedde de 50e millenniumgemeente in Nederland. Om de lokale millenniumactiviteiten vorm te geven, heeft de gemeente een comité van aanbeveling in het leven geroepen.

Het comite bestaat uit de volgende personen: Sanne Meijer, Lisa Bredek en Lenneke Sipkes (leerlingen RSG), Herman Kuipers (wethouder en voorzitter, Jan Overduin en Hans Wachters (raadsleden), Flip Heuving (directeur Stichting Welzijn Vlagtwedde) en Jaap van der Zwaag (ambtelijk secretaris).

Millenniumgemeenten verplichten zich tot het (op lokaal niveau) nastreven van acht millenniumdoelen. Dit zijn o.a. extreme armoede en honger zijn uitgebannen, alle jongens en meisjes gaan naar school en mannen en vrouwen hebben dezelfde rechten.

In Nederland heeft het kabinet Balkenende IV de strijd voor de millenniumdoelen opgenomen in het regeringsbeleid. Bert Koenders, Minister voor Ontwikkelingssamenwerking, heeft de steun van de gemeenten gevraagd, want regeringen kunnen het niet alleen. Naast de strijd tegen armoede en honger, gaat het bij de Millenniumdoelen ook om het verminderen van de ongelijkheid tussen man en vrouw, milieuverontreiniging en HIV/AIDS en om verbetering van de toegang tot onderwijs, gezondheidszorg, schoon water.
Provincie:
Tag(s):