donderdag, 19. juni 2008 - 10:41

'Vliegangstweekend' bij Aviodrome

Lelystad

Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome op de luchthaven Lelystad organiseert in het weekend van 21 en 22 juni, speciaal voor mensen die bang zijn om te vliegen, een ‘vliegangstweekend’. Tijdens dit weekend geeft Stichting VALK workshops bij de Aviodrome voor mensen met vliegangst, en voor mensen die meer van vliegangst willen weten.

Vliegangst

Nu de vakantietijd aanbreekt gaan veel Nederlanders met het vliegtuig naar warmere oorden. Toch heeft één derde van de volwassenen in meer of mindere mate last van een van de vormen van vliegangst. Men wordt dan bang van turbulentie of onbekende geluiden.

De angstgevoelens kunnen verschillende oorzaken hebben. Ze komen vaak voort uit claustrofobie, hoogtevrees of controledrang, maar het is niet nodig om vliegreizen daarom te vermijden. Bezoekers kunnen in het weekend van 21 en 22 juni 2008 naar het Nationaal Luchtvaart – Themapark Aviodrome om een workshop over vliegangst te volgen.

Jumbojet
De workshops bij de Aviodrome worden gegeven door de Stichting VALK. Deze stichting is mede opgericht door de KLM en de Universiteit Leiden. Stichting VALK behandelt al jaren mensen met vliegangst en laat zien dat 98% van de deelnemers zijn of haar angst kan leren te hanteren.

Het programma voor het ‘vliegangstweekend’ is beide dagen gelijk. Een oud-cliënt van Stichting VALK zal vertellen over hoe hij geleerd heeft om met zijn vliegangst om te gaan en weer te gaan vliegen.

Er zal o.a. een workshop plaatsvinden in de Boeing 747 Jumbojet bij de Aviodrome. Hier zullen door een therapeut ontspanningsoefeningen worden geleerd. Tevens zal er een videopresentatie te zien zijn met informatie over de Stichting VALK en de bestrijding van vliegangst.

Gratis
Alle betalende bezoekers van het Nationaal Luchtvaart–Themapark Aviodrome kunnen beide dagen gratis aan het vliegangstprogramma deelnemen.

Voor meer informatie over de Aviodrome kunnen belangstellenden contact opnemen met de Aviodrome via tel. 0900-AVIODROME (0900-2846376; 25. ct.p.min) of via de website www.aviodrome.nl.

Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome aan de Pelikaanweg 50 op de Luchthaven Lelystad is dagelijks voor bezoekers geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De Aviodrome is op maandagen gesloten, met uitzondering van de maandagen tijdens alle schoolvakanties.
Provincie:
Tag(s):