zondag, 20. januari 2008 - 12:00

'Vliegtuigcrash' laatste rit ambulance-chauffeur

Goes

Bram Huissoon heeft altijd gezegd: Ik heb in alle jaren alle ongevallen gezien en meegemaakt. Trein, auto, boot etc, maar nog nooit een ongeval met een vliegtuig! Dit ongeval heeft hij op zijn laatste dag als ambulancechauffeur bij de Regionale Ambulance Voorziening Zeeland (RAVZ) als afscheidscadeau gepresenteerd gekregen.

De collega’s van Huissoon waren al weken bezig met de voorbereidingen. Een beetje stiekem wel, want ja, Bram kent z’n collega’s na al die jaren. Ze zijn altijd wel in voor een geintje.

Vrijdagmiddag op de verjaardag van Bram, ging zijn pieper en die van zijn collega. Een direct vervoer richting Lewedorp. Toen de ambulance bijna in Lewedorp was, werd de urgentie gewijzigd naar spoed. Er was een ongeval met 2 vliegtuigjes en er was sprake van meerdere gewonden en brand.

De brandweer van Airport Zeeland was al enthousiast met schuim aan het blussen toen de ambulance ter plaatse kwam. Bram vertrouwde het niet helemaal, maar ging natuurlijk wel naar het vliegtuigje waar iets mee was. Daar zag hij zijn vrouw en kinderen zitten, zij waren de slachtoffers. Weliswaar ‘licht gewond’, maar toch.

Een afscheidsfeest hoefde Bram niet, maar over zo’n oefening had hij niks gezegd. Een leuke afsluiting na 32-jaar de ambulance te hebben moeten besturen, de verpleegkundige assisteren, de vele familieleden die naast hem in de ambulance zaten troosten en de vele andere taken die bij dit beroep horen.
Provincie:
Tag(s):