maandag, 15. september 2008 - 10:30

Vliegtuigwrak in Markermeer geborgen

Hoorn

Het wrak van het vliegtuigje dat zondag 14 september voor de kust van Hoorn verongelukte is afgelopen nacht geborgen. In het wrak werd het tweede slachtoffer, een 57-jarige inwoner uit Middenmeer, aangetroffen. De 56-jarige piloot uit Purmerend was al in de middag geborgen. De Luchtvaartpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) onderzoekt de oorzaak van het ongeval.

Het vliegtuigje was omstreeks 13.00 uur vlak voor Hoorn in het Markermeer gestort. Door het Kustwachtcentrum is direct een Search and Rescue operatie gestart waarbij meerdere reddingboten, de Waterpolitie en een helikopter zijn ingezet. Kort nadat het toestel werd gelokaliseerd is het lichaam van de piloot aangetroffen en geborgen. Het was toen ook duidelijk dat het lichaam van de passagier waarschijnlijk nog in het toestel zat.

Nadat de zoekactie van de Kustwachtcentrum was beëindigd begon de Luchtvaartpolitie met behulp van politieduikers en een bergingsbedrijf met het bergen van het toestel. Precies om middernacht was het toestel boven water en om 01.00 uur kon het tweede slachtoffer door de brandweer uit het wrak geborgen worden.
Provincie:
Tag(s):